Kapsch Romania propune noile soluții de stocare unificată de la Hitachi

Hitachi Data Systems Corporation, o filială deţinută integral de Hitachi, Ltd. (NYSE: HIT/ TSE: 6501), redefinește stocarea unificată prin noul Hitachi Unified Storage (HUS) şi cadrul unic de management. HUS stochează mai multe tipuri de date, cu o flexibilitate mai mare şi scalabilitate mai echilibrată decât orice altă soluţie de gamă medie. Aceasta ajută clienţii să îşi gestioneze aplicaţiile critice de afaceri şi îndeplinesc cerinţele lor de creştere, fără a face compromisuri în ceea ce privește performanţa, scalabilitatea și eficienţa costurilor. În plus, Hitachi Data Systems a anunţat că întreagul său portofoliu de produse hardware, inclusiv noul HUS, va fi susţinută de către aplicația de management Hitachi Command Suite. În calitatea sa de primul furnizor de soluții enterprise care oferă o singură platformă software de administrare pentru toate produsele sale, Hitachi Data Systems ajută clienţii săi să își reducă costurile şi complexitatea centrelor de date proprii.

Potrivit lui Sean Moser, vice-preşedinte, Software Platforms Product Management, Hitachi Data Systems, ”[…]rădăcinile produselor actuale de stocare unificată disponibile astăzi pe piaţă se bazează pe nevoile organizaţiilor de dimensiuni mici, care nu dețin volume de stocare, resurse IT sau bugete pentru a cumpăra şi a gestiona platforme separate pentru blocuri de date şi fişiere. Definiţia tradiţională pentru managementul unificat s-a concentrat pe gestionarea fișierelor şi blocurilorde date de pe aceste platforme de stocare low-end de uz general. Toate aceste lucruri se schimbă astăzi odată cu aducerea pe piață a primei soluţii de clasă enterprise de stocare unificată. Hitachi Unified Storage ajută organizaţiile să atingă cu investiţii mai mici nivelurile dorite de performanță și de disponibilitate a aplicațiilor. Clienţii pot stoca toate tipurile de date şi pot crește cu uşurință spațiul de stocare pentru a răspunde cerinţelor de expansiune, în același timp cu menținerea obiectivelor legate de nivelul serviciilor pentru aplicaţii critice de afaceri.”

”Organizaţiile IT din cadrul companiilor mijlocii şi mari se luptă cu o avalanșă de date şi cu necesități din ce în ce mai diverse de gestionare a datelor. Acestea au nevoie de soluţii de stocare care răspund cerinţele lor de creştere în timp ce contribuie la simplificarea operaţiunilor, la reducerea structurii costului total, adaptându-se rapid la nevoile de afaceri mereu în schimbare,” a declarat Richard Villars, vice-președinte, Information and Cloud research, IDC. ”Hitachi Unified Storage oferă întreprinderilor o singură fundație pentru gestionarea eficientă a datelor sub formă de bloc, fişiere sau obiect, fără a face compromisuri în ceea ce privește performanţa, scalabilitatea sau capacitatea de utilizare.”

Unificare fără compromis: forţa datelor disponibile pe fișiere, blocuri şi obiecte

Hitachi Unified Storage asigură în mod consecvent şi eficient achiziția, clasificarea, migrarea și protejarea tuturor tipurilor de date, pe toată durata ciclului lor de viaţă. HUS aduce economii prin caracteristicile sale pentru eficientizarea gestiunii datelor, cum ar fi Thin Provisioning și tiering automat. Elementele de automatizare incluse din construcție optimizează performanţele şi le face predictibile pentru a asigura clienţii că vor obţine cea mai bună calitate a serviciilor în urma investiţiei efectuate. Software-ul intuitiv şi uşor de utilizat împreună cu care vine cu fiecare sistem a fost conceput pentru a simplifica chiar şi cele mai complexe medii.

Hitachi Unified Storage acceptă date obiect printr-un sistem de fişiere unic bazat pe obiecte care adaugă în mod inteligent metadatele pentru fiecare fişier şi permite tiering automat şi migraţia automată a datelor, snapshot-ul şi clonarea fişierelor, replicare rapidă peste WAN şi căutări rapide a datelor. În plus, Hitachi Unified Storage oferă suport pentru Hitachi Content Platform (HCP), pentru un ”object store” adevărat, cu metadate personalizate, şi asigură conformitatea cu cadrul de reglementare în vigoare. Spre deosebire de alternativele disponibile pe piață, HCP are capacitatea de a partaja capacitatea HUS cu aplicații de fişiere şi de bloc din aceeaşi zonă de stocare. Combinate, această soluţie este mult mai eficientă din punct de vedere al spațiului şi mai rentabilă pentru clienți în comparație cu implementările separate de ”object store”.

HUS deține cea mai echilibrată caracteristică de scalabilitate disponibilă astăzi în întreaga industrie. Spre deosebire de alte soluţii care pot scala numai în capacitate, HUS este capabil de scalabilitate prin predictibilitatea performanţelor, date replicate, dimensiunea blocurilor de date şi dimensiunea sistemului de fişiere. Beneficiul clienţilor constă în faptul că platforma HUS va avea o durată de viaţă mai lungă decât produsele concurente şi se va dovedi a fi o investiţie mai bună.

HUS este cel mai rapid sistem de stocare de dimensiuni medii disponibil astăzi pentru accesul la blocuri şi fişiere de date, permiţând organizaţiilor să își atingă obiectivele de performanţă la cel mai mic preţ posibil. Funcţionalități avansate de stocare, cum ar fi auto-tiering bazat pe dimensiunea paginilor de date, sunt disponibile în cadrul HUS pentru a facilita plasarea automată a datelor în scopul obținerii celei mai avansate performanţe la cel mai mic cost posibil.

Noul Hitachi Application Protector este o suită software de protecție, backup și recuperare a datelor bazată pe snapshot-uri și orientată pe aplicații, ce poate fi folosită în medii Microsoft Exchange, SQL Server şi SharePoint. Integrată cu Hitachi Unified Storage, Hitachi Application Protector permite administratorilor ca pentru fiecare dintre aceste aplicații să protejeze seturile de date utilizând interfeţe familiare, cum ar fi Microsoft Management Console. Administratorii de aplicații pot iniţia activități de backup şi recuperare, fiind astfel capabili să îndeplinească mult mai uşor obiectivele legate de calitatea serviciilor pentru aplicaţiile critice de afaceri.

Unificarea redefinită: Hitachi Command Suite gestionează acum întregul portofoliu integrat al HDS
Strategia HDS de management unificat este de a rezuma complexitatea mediului de stocare pentru a crea un model orientat pe servicii în care organizaţiile gestionează stocarea ca pe un serviciu prestat pentru consumatorii lor, indiferent de proveniența dispozitivelor fizice care contribuie la stocare. Această strategie necesită o abordare pe deplin unificată, oferită numai de HDS.

Pachetul software Hitachi Command Suite este un cadru de management unificat pentru administrarea avansată a datelor şi stocării, care îmbunătăţeşte operaţiunile, provizionare, performanţa şi rezilienţa mediilor de stocare Hitachi. Prin activarea practicilor eficiente de management pentru toate sistemele de stocare Hitachi, HDS permite organizațiilor să gestioneze eficient infrastructurile IT folosind resurse limitate de personal, construind în același timp o bază durabilă pentru creşterea economică viitoare. Sistemul de management unificat HDS include:

 

-       Management unificat pentru toate modelele de stocare: bloc (de exemplu, Hitachi Virtual Storage Platform), fişier (Hitachi NAS Platform, Hitachi Unified Storage), conţinut (Hitachi Content Platform), şi echipamente specializate (Hitachi Data Ingestor)

-       Management unificat şi control pe toate nivelurile de stocare din portofoliul de stocare HDS: Sisteme enterprise şi midrange, împreună cu medii externe virtualizate și eterogene de stocare

-       Management unificat pentru toate funcţiunile: cuprinde toate instrumentele de management necesare pentru a configura, analiza, mobiliza şi proteja datele. Include un strat unificat de business intelligence care adaugă funcţiile critice necesare pentru un focus mai bun pe serviciile furnizate
Noi caracteristici unificate şi beneficiile clienților
Având la bază expertiza unui lider de piață în ceea ce privește inovația tehnologică, Hitachi Unified Storage oferă organizaţiilor cu o arhitectură de încredere, dinamică şi deschisă, care le permite să îndeplinească obiectivele lor de calitate a serviciilor într-un mod mult mai eficient, reducând costurile şi protejând investiţiile acestora pe termen lung. HUS este susţinută de o organizaţie dovedit de servicii şi de o reţea de parteneri care ajută la reducerea costurilor operaţionale şi de capital. De asemenea, HUS simplifică managementul aplicaţiilor virtualizate şi implementarea politicilor atât pentru blocuri de date şi fişiere, inclusiv Microsoft SQL Server, Microsoft Office SharePoint Server şi Microsoft Exchange Server, VMware View (VDI) şi baze de date Oracle. În lista caracteristicilor și beneficiilor se numără:

Managementul creșterii volumului de date
- Creșterea capacității sistemului până la aproximativ 3PB fără a afecta performanţa.
- Corectează automat problemele de performanţă şi furnizează mai rapid controlere virtuale dinamice.
- Utilizează Hitachi Dynamic Provisioning pentru a acumula şi crește stocarea de fișiere şi blocuri pentru flexibilitate maximă fără limitări de capacitate.
- Sisteme de fişiere de până la 256TB şi un unic spaţiu de nume pentru a reduce efortul administrativ.

Respectarea Service Level Agreements (SLA)
- Respectați SLA-uri de 99,999% disponibilitate a datelor şi folosiți instrumente avansate de management.
- Gestionați sistemul de stocare prin intermediul unui portal de management.
- Efectuaţi activitățile de întreținere a sistemului fără a întrerupe operațiunile.

Reducerea duratei de nefuncţionare şi a riscului în afaceri
- Gestionarea dinamică a activităților de replicare şi backup.
- Replicarea de la distanţă, între sisteme şi locaţii, a întregii capacități.

Declarații ale clienţilor
- A*Star Computational Resource Center: “Hitachi Unified Storage a demonstrat îmbunătăţiri semnificative faţă de platformele modulare de stocare ale generaţiilor trecute. În condițiile unor cerințe de afaceri în continuă schimbare şi creştere, o platformă unificată capabilă să adreseze blocuri de date, fişiere şi obiecte, scalabilă și în același timp capabilă să asigure performanțe de cel mai înalt nivel este foarte importantă pentru organizaţia noastră. Credem că noul HUS a adresat cu succes aceste provocări şi a ridicat ștacheta pentru competitorii săi.” – Lai Loong Fong, director adjunct
- University of Utah Health Care: “Am ales noul Hitachi Unified Storage pentru a ne asigura că imaginile și înregistrările medicale sunt arhivate într-un sistem fiabil, esenţial pentru operaţiunile noastre. Ferestrele noastre de backup au fost reduse semnificativ, ca urmare a performanței deosebite de transfer la scriere a sistemului. În același timp am redus spațiul utilizat și cheltuielile de funcţionare prin înlocuirea patru sisteme de stocare separate cu un singur sistem HUS. Înalta densitate de stocare conduce la reduceri suplimentare ale consumului de energie, a necesităților de răcire şi de utilizare a spațiului. În general, economiile de costuri operaționale vor conduce la o amortizare rapidă a investiţiei noastre” – John. Fagg, director, Storage Management Services

Viitoarele repere în strategia Information Cloud

Anunţul de astăzi reprezintă un reper major în angajamentul continuu al Hitachi Data Systems de a transforma centrele de date în ”nori de informaţii” (information clouds), în care accesul la blocuri de date, fişiere şi obiecte este foarte ușor, într-un mediu virtualizat. În lunile următoare, Hitachi Data Systems va face o serie de anunţuri prin care va avansa în direcția dezvoltării strategiei ”information cloud”. HDS va continua să extindă oferta sa de stocare unificată, care va include un nou produs ce va fi lansat în acest an și care va redefini capabilităţile disponibile pentru clienţii din organizațiile mijlocii şi mari. HDS intenţionează să introducă acest an noua serie de produse Hitachi NAS Platform F din portofoliul său pentru a ajuta clienții să administreze creșterea volumului lor de date nestructurate, pe nivelul de jos al pieţei. Ca parte a efortului său continuu de a ajuta clienţii să optimizeze continuu capacitatea de stocare şi de a gestiona mai bine cantităţile de date în continuă creştere, Hitachi Data Systems intenţionează să introducă un echipament dedicat de backup până la sfârșitul acestui an. Acest echipament se va baza pe deduplicarea IP dezvoltată de Hitachi Data Systems, care permite o protecţie a datelor mai rapidă, mai fiabilă şi mai eficientă din punct de vedere al costurilor.

Resurse web

-       Hitachi Unified Storage

-       Hitachi Command Suite

-       Citește ce spune Hu Yoshida despre Hitachi Unified Storage

-       Urmaţi-ne pe Twitter

-       Conectează-te cu noi pe LinkedIn

-       Împrietenește-te cu noi pe Facebook

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

*

ITChannel © 2018 All Rights Reserved

Designed by Iustin Vadana